Слънчеви песни за деца

12.00 лв.

Страници: 138
Корици: меки

Второ преработено и допълнено издание

 

Категория:

Описание

„Духът има връзка с музикалността. Добрият човек е музикален. Умният човек е музикален. Силният човек е музикален. Всичко хубаво, всичко красиво е свързано с музиката. Трябва да знаете, че в музиката се образуват всички добродетели. Тя е основата.

Учителя Петър Дънов

Във второто допълнено издание на сборника „Слънчеви песни за деца“ сме добавили още 11 песни (съдържа вече общо 73), свързани от общ идеал и разбиране за възпитанието. В него е включена и музикалната приказка „Пътешествието на житното зрънце“ (пълен сценарий и музика). Повечето от песните в сборника вече са записани и можете да ги откриете в дисковете „Малкият извор“, „Колко сме доволни“, „Сила жива“ и „Сладко медено“, в нашата библиотека, в Spotify, както и тук.

Музиката е средство за възпитание, за изграждане на характера, за трансформиране на състояния, за развитие на дарбите и способностите на човека, затова е важно каква музикална среда създаваме за децата. Когато мислите на човека са хармонични и чувствата му са мелодични, тогава волята му може да се прояви правилно.