Пчелички в кошера

Здравейте, приятели!

Малките пчелички „Сладко медено“ жужат всеки ден от сутрин до вечер. А сега ще Ви разкажем за това как в нашия кошер се появиха истински медоносни пчелички.

Ние често пеем и си говорим за пчелите – не само за това колко са важни за живота на Земята, а и колко са чисти и трудолюбиви, организирани, задружни. Опитваме се да вземаме пример от тях. Вярваме също, че ако човек отиде до кошера и послуша тяхното бръмчене, може да се освободи от мрачните мисли и обезсърчението и в него да се роди някоя нова идея. И тъй като за децата най-важни са живите образи и преживявания, миналата година посетихме с тях пчелина, чийто мед похапвахме сладко цяла година. Беше много интересно и вълнуващо – точно колко можете да прочетете тук.

Тази година обаче се случи така, че вместо ние да отидем при пчелите, те дойдоха при нас. Двама прекрасни пчелари – Антон и Милена Стефанови, пристигнаха чак от Свиленград и доведоха при децата част от своите пчелички с малко, преносимо и прозрачно кошерче.

Среща на пчелички с пчелички 🙂

Случайно или не, това стана точно на световния ден на пчелите – 20-ти май. Децата, а и големите, гледаха и слушаха с интерес разказа за живота и работата на пчелите. Най-хубавото беше, че можеха да ги виждат и почти да ги пипнат.

Отблизо е толкова интересно!

Тъй като при нас винаги има музика, поздравихме гостите си с две от любимите ни песни – „Сладко медено“ и „Слънцето на Любовта“.

Видяхме миниатюрни макети на кошери и на различните принадлежности, необходими на пчеларите. Имаше и специални костюми, които много се харесаха 🙂

Кой иска костюм? 🙂
Радост!

Гостите имаха и много специални подаръци за нас – малки бурканчета мед за всички деца, мед за Кошера и семенца на медоносни цветя, които да посеем, за да има повече паша за пчелите.

Беше прекрасен и незабравим сладкомеден ден, за който сме много благодарни!