Празник с мама в къщата на куклите

Празникът на мама винаги е много вълнуващ и децата с радост се подготвят за него. Толкова е хубаво да откриеш с какво да зарадваш най-любимия си човек!

В „Сладко медено“ всяка година търсим различни начини, за да отпразнуваме този ден с нашите чудесни майки и да правим нещо заедно. Този път успяхме да осъществим мъничка екскурзия – до центъра на София 😊 Там има едно приказно място, което отдавна искахме да посетим.

Както винаги, пътуването с автобуса беше вълнуващо и много музикално – беше си концерт по желание, в който успяхме да включим доста любими песни. На първо място естествено беше „Училищен автобус“, но също и „Песен на гласните букви“, „Светъл ден“ и още, и още.

Пристигнахме и се потопихме в един друг свят. Първо се запознахме с много кукли-ангели, изработени от деца.

После видяхме светещи кукли…

… и кукли от най-различни кътчета на света.

След това се подкрепихме с вкусна закуска, посрещнахме майките и вече имахме сили и настроение за празничната си програма. Светла беше подготвила с децата кратък музикално-поетичен рецитал, в който се редуваха мили и красиви стихчета с любими песнички за мама – Мила моя мамо (м. Л. Николов; т. Ив. Генов), Мама е заета (м. Ал. Савелиев; т. А. Жекова), Звездички (м. и т. Р. Христова), Обичам те, мамо (м. и т. С. Стойчева).

Не случайно завършихме със „Слънцето на Любовта“ – всички очи (на малки и големи) грееха от споделена обич и радост. Децата поднесоха малки подаръци на майките си, а след това заедно с тях се пренесоха в куклената работилница.

Там под ръководството на Светла всеки си направи малка кукличка, която да отнесе у дома за спомен от този празник.

Благодарим на музея на куклите, на колегите и на всички майки, които се стремят да подхранват най-доброто в своите деца! Пожелаваме им здраве, топли сърца и светли умове, за да успяват в своята мисия!