Песен на плодчетата

Музика и аранжимент: Александър Стойчев; Текст: Яна Васева

Изпълняват: Ида Райчева, Калина Миткова и Ема Златанова

Всички деца обичат да похапват плодове, но в „Сладко медено“ ние им разказваме, че в тях са събрани силите на Слънцето, на природата и те с радост ни ги дават, за да бъдем здрави. А ние можем да ги подържим и да им благодарим, преди да ги изядем, за да получим повече от тях.

Всеки се стреми към нещо, но какво, и той сам не знае. Ако си пъпка, ще желаеш да цъфнеш; ако си цвят, ще желаеш да вържеш; ако си плод, ще желаеш да узрееш и да те сложат на трапезата на някой виден човек. Следователно, като ядете плодове, знайте, че всеки плод иска да го приемете добре. Мнозина ядат плодове, без да подозират, че и те чувствуват любовта.

Казваме, че дървото се познава по плодовете си – може да са кисели, стипчиви или пък сладки и ароматни. Нашите плодове са нашите постъпки и сами можем да видим кога те са сладки и кога горчиви, кога са узрели, зелени или пък вече презрели. В действията на човека личи неговото възпитание, развитие и култура.

Няма по-сладки плодове от плодовете на любовта в света. Сейте в съзнанието си като в почва добри мисли и желания, за да се радвате на добри и сладки плодове.


Информация за целия диск „Малкият извор“ и песните, които се съдържат в него, може да намерите тук.