Отново в Близката ферма

Нашите пчелички много обичат да пътешестват и, тъй като отдавна не бяха имали екскурзия, с голямо нетърпение очакваха да дойде денят за пътуване. Миналата година ходихме до Близката ферма и имахме чудесен ден – можете да прочетете за него тук.

Тази година получихме покана да посетим фермата отново и ето какво се случи там. Добре екипирани заради студеното време и заредени с добро настроение, се качихме на автобуса и по пътя радвахме шофьора със звънки гласчета и слънчеви песни (включително любимата „Бус, бус, автобус“, разбира се 🙂 – „Училищен автобус“ от албума „Малкият извор„).

Пристигнахме и заедно с домакините поседнахме в кръгче, за да попеем малко заедно. И Вятърът пееше доста вдъхновено с нас.

После направихме една от любимите ни музикални игри – на пчелички, ядохме сладки плодове и бяхме готови за нови впечатления.

Запознахме се отблизо с един кошер:

Научихме повече за есенните зеленчуци. Видяхме сладките картофи, броколите, карфиола, зелето и разбрахме кои части от тях използваме за храна. Открихме и билковата градина, където ръчичките станаха ароматни:

Включихме се активно в работата във фермата. Пълненето на колички и пренасянето на тор към близката леха беше истинско забавление, а в същото време – грижа за земята.

После посадихме житни зрънца и ги поляхме не само с чиста вода, но и с добри мисли.

Видяхме огромна оранжерия със салатки, влязохме в друга и всеки си откъсна сладки чери домати. Излизането оттам не беше лесно 🙂 Нахранихме кокошките с краставици, а и ние похапнахме също 🙂 Видяхме нааай-голямата краставица, която събра доста детски ръчички:

Разбира се, остана време и за други забавления – сламена пързалка и специална кухня:

След вкусен обяд и кръгче за споделяне, песен и благодарност, поехме отново към града, заредени със слънце, вятър, впечатления, преживявания и усмивки и отрупани с вкусни подаръци от нашите прекрасни домакини – Иво и Сиана. Благодарим им от сърце!

Ние си пожелаваме пак да отидем, а вие?