Почистване на извор

Красотата и цената на даден извор зависят от водата, която постоянно изтича от него. В този смисъл и човек трябва да бъде извор, който постоянно да тече, да извира, да дава чиста вода. Това е необходимо за нашето съзнание.

Упражнението не може да се прави всеки ден, но дори и само веднъж да се случи, ще остави трайна следа в съзнанието на всеки участник. Можете да го направите за себе си, можете да го използвате и с деца. Само в природата, в реални условия, то може да даде плодове. Ако не можете да отидете при истински извор, не правете нищо само на теория.

Заведете детето при някой извор и поговорете. Попитайте го хубав ли е изворът, чиста ли е водата му, радва ли му се, приятно ли му е, като го гледа как блика. После му предложете да го почисти от камъчета, клончета, листа и др. След това му кажете: „Виж колко е чист изворът сега. И твоето сърце трябва да бъде така чисто!“  В сърцето също не трябва да има никакви листа, клончета, които гният, нищо външно и нечисто. Всеки от нас така трябва да чисти своя извор – сърцето.


Можете да видите също „Разходка под дъжда„.