Пътят към „Благодаря“

Пчеличките отново тръгнаха на път. Ще Ви разкажем за екскурзията ни до Ярлово и едно вълшебно място – Природна школа „Благодаря“.

Програмата ни започна още в автобуса. Пътуването беше достатъчно дълго, за да можем да си попеем, както всяка сутрин. Разбира се, първата песен беше „Училищен автобус“ 😊

Още с пристигането си бяхме впечатлени от гледката – красотата на природата и сътвореното от хората там. Посрещнаха ни топло слънце, аромат на билки, птичи песни и усмихнати домакини.
Хапнахме плодове, изиграхме няколко упражнения от Паневритмията и бяхме готови за пътешествие.

Край полето, по пътечка сред треви, на места по-високи от нас…

и с горски ягоди за мотивация, стигнахме гората.

Дърветата ни дариха с прохлада и птичи песни.

Пресякохме рекичката и скоро стигнахме до изворче, за което хората вярват, че е лековито. Измихме ръцете и лицата си, напълнихме си прясна водичка и видяхме много водни кончета.

Направихме и упражнение при реката с песента „Шуми“ – в първата ѝ част сме обърнати с лице по течението на реката, за да може тя да отнесе всичко ненужно в нас, а във втората се обръщаме срещу течението, за да получим от нея нещо ново и красиво – импулс, мисъл, чувство.

След като се върнахме обратно в природната школа, обядвахме здраво и после разгледахме чудесата наоколо – малките къщички, подземния хладилник (тествахме колко деца събира 😊)…

езерото, в което може да живее крокодил, мелницата, „извънземния“ кораб. Всички получихме дар от сърце.

Накрая влязохме в концертната зала, която е много впечатляваща. Там направихме малък концерт за поздрав на домакините, а и те ни изненадаха с музика на интересни инструменти.

Тръгнахме си благодарни за всичко в този ден и заредени с положителни емоции и хубави спомени. Радваме се, че можем да ги споделим с Вас!