Пътешествието на житното зрънце – музикална приказка

„Пътешествието на житното зрънце“ е музикална приказка, създадена по идея от една песен – „Житно зърно“ на Весела Несторова. Това е музикално-поетично послание за стремежа към възвишеното и възможността на всеки от нас да постигне добрите си желания. Предназначена е за изпълнение от деца в начален етап, но се възприема с лекота и радост и от по-малки зрители и слушатели.

В сайта поместваме пълния сценарий, както и файл с мелодиите на песните. В случай, че искате да я поставите и имате нужда от всички инструментални мелодии и съпроводи, можете да ги откриете в сборника „Слънчеви песни за деца“ или да се свържете с нас. С радост ще Ви помогнем.

Възможностите за вариране в броя на действащите лица позволява изпълнението ѝ от една паралелка, като за всяко дете ще се намери подходяща роля. Може, разбира се, да се изиграе и от по-малък или по-голям смесен състав. Музикалната приказка е реализирана през 2017 г. с около 40 деца от подготвителен до пети клас. Тя ни донесе много вълнение, радост и положителен заряд. Надяваме се, че така ще е и за Вас – само опитайте! Ние можем и Вие можете!